Props extra sfeer voor en achter de schermen

Al sinds het stenen tijdperk legden mensen al beelden vast. Dit deden ze door middel van tekeningen op de muren. Deze tekeneningen lieten beelden zien en vertelden een verhaal. Door de jaren veranderde dat, het leven van de mensen veranderde ook. Op een gegeven moment legden mensen portretten en andere beelden vast door middel van tekeningen op papier en schilderijen op canvas. Dit laat zien dat er altijd al behoefte is geweest om beelden vast te

Al sinds het stenen tijdperk legden mensen al beelden vast. Dit deden ze door middel van tekeningen op de muren. Deze tekeneningen lieten beelden zien en vertelden een verhaal. Door de jaren veranderde dat, het leven van de mensen veranderde ook. Op een gegeven moment legden mensen portretten en andere beelden vast door middel van tekeningen op papier en schilderijen op canvas. Dit laat zien dat er altijd al behoefte is geweest om beelden vast te leggen voor later. 
Het duurde vroeger ontzettend lang, men moest natuurlijk net zolang wachten totdat de tekenaar/schilder klaar was met zijn portret of schilderij. Ondanks dat het lang duurde, kon men zelf kiezen wat en hoe ze iets extra's toe voegden om het persoonlijker te maken.

Gelukkig startte begin jaren 1800 de langzame ontwikkeling tot het ontdekken van fotografie, zodat voor het vereeuwigen van het moment niet zo lang meer hoeft te duren. Letterlijk betekend fotografie het schrijven met licht, de techniek die wordt gebruikt, zorgd ervoor dat er met licht een afbeelding van de werkelijkheid gemaakt wordt. Er ontstond zo de eerste foto's. Het was wel spannend hoe de foto's eruit kwamen. Na een tijdje konden pas de foto's bewonderd worden omdat er tijd nodig was om het te ontwikkelen. 

Met de technieken van nu zijn foto's in een handomdraai digitaal gemaakt en zo bewerkt met een filtertje om het een extra sfeertje te geven. Maar eigenlijk hoort het niet meer echt bij het moment, iedereen kan hetzelfde filtertje eroverheen gooien voor hetzelfde effect, terwijl het een ander feest is. Op zich ook niet erg, maar dat digitale filtertje geeft niet echt veel extra lol aan de aanwezigen. Je selecteerd een effect zelf, vraagt misschien heel even aan de mensen om je heen of ze het ook een leuk filtertje vinden en dat was het. De lol van het foto's maken zit er niet meer in. Hoe maken we dan de foto's van tegenwoordig meer levendig? Hoe ervaren de aanweizgen een extra belevenis en meer lol? Die we dan weer mooi vast kunnen leggen ter herinnering voor later? 

Dat kan met photobooth props! Photobooth props zijn leuke attributen die de speciale gelegeheid meer sfeer geeft! Het benadrukt wat er gevierd word en maakt meteen de foto's levendiger. Het kan dienen als extra versiering in de ruimte en kunnen gebruikt worden om de foto's leuker te maken.Het leuke aan foto props is dat deze niet alleen aansluit en nadruk geeft aan de gelegenheid maar ook in een bepaald thema gegoten kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld een verjaardagsfeest met het thema prinses of superheroes. Of een babyshower met het thema minnie mouse of piraten.

Maak van elke gelegenheid een echt feestje en elke foto een levendige herinnering!

Comments

Leave your comment