April uitgelicht

Zoals eerder al genoemd werd, is april een maand van een nieuw begin. De vogeltjes fluiten weer buiten, kleine lammetjes en geitjes zien we weer bij de kinderboerderij en ja helaas ook weer tijd voor de insecten.

April uitgelicht: Elk eind is een nieuw begin

Zoals eerder al genoemd werd, is april een maand van een nieuw begin. De vogeltjes fluiten weer buiten, kleine lammetjes en geitjes zien we weer bij de kinderboerderij en ja helaas ook weer tijd voor de insecten.

Eigenlijk kunnen we altijd beginnen met een nieuw begin. Als we ergens in zitten en willen graag een nieuw begin maken dan kan dat, we hoeven niet te wachten totdat het toevallig April is. Een begin kun je maken door een eind te maken aan waar je opnieuw mee wil beginnen. Elk eind is kan een nieuw begin zijn, door een ketting te doorbreken hebben we ineens een begin en een eind. Het is zo iets kleins, maar toch veranderd de betekenis door hoe we er naar kijken. We lichten deze keer voor April twee dagen uit die we invullen met het thema: een nieuw begin.

De eerste dag die we uitlichten is de secretaresse dag! Dag in dag uit doen we ons werk. In het begin is het altijd spannend, dan moeten we nog inkomen of ingewerkt worden. Alles is nieuw, alles is spannend en misschien ben je dan ook wel een beetje nerveus. Op den duur wordt het een gewoonte dan gaat alles vlotter, soms vind je dingen die je helpen om alles ook makkelijker en sneller te doen. En soms helpt iemand je een handje, niet een keer, niet twee keer maar dag in dag uit net zoals jij dag in dag uit je werk doet. Er komt maar geen eind aan en vinden het gewoon, en alles is ook gewoon en verloopt fijn en je went eraan. Wellicht tijd om deze gewoonte even te doorbreken met een leuke verassing voor degene die dag in dag uit jou een handje mee helpt. Tijd al die hard werkende secretaresses even in het zonnetje te zetten. En dan niet alleen secretaresses maar al die mensen die met hun kleine handelingen alle jou dagelijkse werkzaamheden net iets vloeiender maakt. Degene die even de koffiemachine inhoud in de gaten houd, de pennen bijvult, de klanten en gasten ontvangen! Eigenlijk het gezicht van jou bedrijf! Wellicht is het misschien wat ongemakkelijk maar ach het is secretaresse dag!  Of doe jij dat elk jaar al, deel met ons hoe jij dat doet? Hoe zet jij degene in het zonnetje die elke dag in je werk het net iets lichter maakt.

Naast secretaresse dag staan we ook even stil bij Pasen. Voor degene die de Bijbel kennen gaat bij het vieren van Pasen over dat Jezus is opgestaan en betekend het een nieuw begin. Het einde is het begin geworden. Tegenwoordig is Pasen ook een traditie geworden voor iedereen. Vooral voor kinderen is het leuk, het begint weer warmer te worden, ze kunnen lekker buiten spelen en paaseieren zoeken!  Daarbij is in de loop van de jaren de Paashaas geintroduceerd als nieuwe traditie. Die brengt en verstopt de eieren zodat de kinderen het kunnen zoeken.

Tags: blog april

Comments

Leave your comment